Jorma Komulainen ja Raimo Murtola luopuivat vuonna 1980 perustetusta Sähkötoimisto Murtola Oy:stä maaliskuussa, jolloin vetovastuun ottivat Mika Lappalainen ja Mikko Murtola.

Iisalmelainen Sähkötoimisto Murtola Oy siirtyi maaliskuussa 2017 uusille yrittäjille, Mikko Murtolalle ja Mika Lappalaiselle. Ylä-Savon ja Kainuun talousalueiden liiketoimintakauppa allekirjoitettiin maaliskuussa.

Yhtiön henkilökunta, noin 40 sähköalan ammattilaista, siirtyi uusien yrittäjien palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Tytäryhtiö Saimaan Sähkötyön toimintaan kaupalla ei ole vaikusta. 

Murtolan ja Lappalaisen mukaan Sähkötoimisto Murtola Oy jatkaa vahvana  yläsavolaisena sähköalan toimijana jatkossakin. Liiketoimintakauppa ei vaikuta yrityksen päivittäiseen toimintaan.
– Palvelemme asiakkaitamme samalla tavalla kuin ennenkin. Liiketoimintakaupalla haluamme turvata perinteikkään yhtiön tulevaisuuden sekä säilyttää sähköalan työpaikat ja osaaminen Ylä-Savossa ja Kainuussa, uudet yrittäjät sanovat.
Sähkötoimisto Murtola Oy on Raimo Murtolan vuonna 1980 perustama yritys. Hän luopui osittain omistajuudestaan vuonna 2005 siirtyessään eläkkeelle. Tuolloin pääomistajaksi tuli Jorma Komulainen. Sähköalan konkarit haluavat nyt siirtää vetovastuun ja yrityksen nuoremmalle polvelle.
Yhtiön toimitusjohtajana aloittava Mikko Murtola siirtyy yhtiön johtoon Iisalmen Sähkö- ja automaatiosuunnittelu Oy:stä. Hän on osaomistaja ja toimitusjohtaja, mutta luopuu yrityksestä kevään aikana. Yhteinen sukunimi uuden yhtiön kanssa johtuu siitä, että hän on perustaja Raimo Murtolan veljenpoika.
Mika Lappalainen on työskennellyt Murtolan palveluksesta yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 alkaen. Tällä hetkellä hän on yhtiön varatoimitusjohtaja, jatkossa myös hallituksen puheenjohtaja.
Uusilla yrittäjillä on uraansa pitempi tausta Sähkötoimisto Murtolasta, sillä molemmat työskentelivät yrityksessä jo opiskeluaikoinaan.
– Ensimmäinen yhteinen muistikuva on vuodelta 1992, jolloin teimme opiskeluun liittyvää harjoittelua Kajaanin Prisman työmaalla.
Yhtiön tilauskanta on tällä hetkellä hyvä. Koko henkilökunta työllistyy vuoden loppuun saakka, siitä pitävät huolen useat urakkakohteet, joista suurimmat ovat Iisalmen sairaalakampuksen rakentaminen sekä Ponssen tehdashallin laajennus.
– Tavoitteenamme on tehdä Sähkötoimisto Murtolasta nykyaikainen 40-pyöräinen rekka, jonka kaikki renkaat pyörivät ja vetävät samaan suuntaan, yrittäjät sanovat.

Categories: Yleinen

Vastaa